Φωτογραφίες και αντυπώσεις από (την εμφάνιση των ΠτΠ σ)το ΑΦΦ23

«Πέρα από την όλη performance, πάντως, δεν γινόταν να μη σκεφτείς και πέντε θεμελιώδη πράγματα για την «εγχώρια σκηνή» βλέποντας Τα Παιδιά Της Παλαιότητας να παίζουν μεταξύ των λιγότερο ή περισσότερο ομοίων τους. Ο διευρυμένος ηχητικός ορίζοντας, με τα έγχορδα να δίνουν chamber pop απολήξεις στο indie τους, η επαφή των μελωδιών με το παλαιότερο ελληνικό τραγούδι (την οποία σηματοδοτεί σε ένα πιο πρώτο επίπεδο και το συμμετέχον μπουζούκι), η σταθερώς ενδιαφέρουσα τραγουδοποιία –η οποία δεν βασίζεται σε εκάστοτε πυροτεχνήματα– και η βαθιά σχέση του Δημητριάδη με τη γλώσσα μας, τους τοποθετούν πολύ μακριά από τους περισσότερους της συνομοταξίας τους.»

Αθηνόραμα

κείμενο: Χάρης Συμβουλίδης
φωτογραφίες: Νέστορας Θεοφιλόπουλος

«Σε μια εμφάνιση ελαφρώς κατώτερη αυτής του Γενάρη στο Gagarin, αλλά αρκούντως συναρπαστική, έβαλαν τον έρωτα, το δράμα και την ποίηση στο επίκεντρο. Τα stage diving του Π.Ε. Δημητριάδη, η αύρα καθηγητή που ανέδιδε («το επόμενο κομμάτι θέλει πολλή, πολλή προσοχή»), η ταύτιση μιας μερίδας του κοινού με τους στίχους, οδήγησε στην πιο αξιομνημόνευτη εμφάνιση της πρώτης ημέρας. Ο Δημητριάδης ήταν μάλιστα ο μόνος από τους καλλιτέχνες που κλήθηκε να δώσει αυτόγραφα, με πλήθος κόσμου να τον προσεγγίζει στον χώρο του merchandise.»

Η Καθημερινή – περιοδικό «Κ»

κείμενο: Βύρωνας Κριτζάς
φωτογραφίες: Άγγελος Γιωτόπουλος

Avopolis

φωτογραφίες: Νίκος Ζαραγκόπουλος

Popaganda

κείμενο: Δημήτρης Πάντσος
φωτογραφίες: Νέστορας Θεοφιλόπουλος

Κύμα συμπαράστασης για τα… παραπαίοντα Παιδιά της Παλαιότητας στο ΑΦΦ23

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου τα Παιδιά της Παλαιότητας εμφανίστηκαν με ενδεκαμελές σχήμα μπροστά στο απίστευτο αθηναϊκό κοινό τους στο πλαίσιο του πρώτου Αγοραφοβικού Φεστιβάλ, στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α.

Το συγκρότημα παρουσίασε πρόγραμμα μιας ώρας με επιλογές από τους δύο τελευταίους δίσκους του. Συγκεκριμένα, ακούστηκαν με τη σειρά τα τραγούδια:

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ
ΤΑ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΘΕΡΗ ΜΟΥ
ΣΚΥΨΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ΤΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ

«…και παραπαίει η νέα μπάντα»

ΕΙΔΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑ
ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ
ΤΑ ΓΚΟΦΡΕ ΣΕΝΤΟΝΙΑ

«…σ’ αυτή τη Γη, στον Κάτω Κόσμο ή στον Παράδεισο»

ΤΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΑ (ΤΟ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟ ΜΟΤΙΒΟ)
Η ΠΙΟ ΤΡΕΛΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ
ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

«…και δεν τελειώνει (ποτέ) το αστείο αυτό»

Η Βίλμα ήταν, όπως πάντα, εκεί, για να καλύψει τις μοναδικές αυτές στιγμές:


Πλήρης νευρολογική κατάρρευση, παραλυσία, απώλεια ομιλίας

Ο Π.Ε. Δημητριάδης στο ραδιόφωνο του Πανεπιστημίου Πάτρας

Ακούστε την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Π.Ε. Δημητριάδη στη Δέσποινα Παχάκη και τον ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου Πάτρας, UP FM:

Ο μουσικός Τύπος για την Αισθηματική Αγωγή Vol. 2 στο Gagarin

Το Υπόγειο

Μίρκα Σαββαΐδη

Depart

κείμενο: Αντώνης Βουβέλλης
φωτογραφίες: Άννα Γκανιάτσα

Rockin’ Athens

κείμενο: Κική Ηλιάδου

Avopolis

κείμενο: Τάνια Σκραπαλιώρη
φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

Afternoiz

κείμενο: Alex Klimentopoulos
φωτογραφίες: Jo Gogou

Έγινε το ανέφικτο εφικτό στο Gagarin!

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου τα Παιδιά της Παλαιότητας πραγματοποίησαν την τρίτη και πιο επιτυχημένη εμφάνισή τους στο Gagarin 205, στο πλαίσιο του δεύτερου «τόμου» της σειράς εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Αισθηματική Αγωγή», που πραγματοποιούνται στον συγκεκριμένο, προ-ιστορικά φορτισμένο για το συγκρότημα, χώρο.

Η αποκαλυπτική, αν μη τι άλλο, παρουσία δεκάδων… άτακτων (και ανυπόμονων) νεαρών στις πρώτες σειρές έδωσε στη βραδιά έναν… άγριο παλμό, βγαλμένο απ’ τα (πολύ) παλιά. Το συγκρότημα παρουσίασε πρόγραμμα μιας ώρας με επιλογές από το σύνολο της δισκογραφίας του. Συγκεκριμένα, ακούστηκαν με τη σειρά τα τραγούδια:

ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΟΝΟΜΑ
ΣΚΥΨΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΕΝΟΣ…
ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ
ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΥΣΗΣ)
ΤΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ
ΕΙΧΑ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΤΕ (Η ΝΕΟΤΗΤΑ)
ΤΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΑ (ΤΟ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟ ΜΟΤΙΒΟ)
ΤΟ ΜΟΝΟ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ
ΤΑ ΓΚΟΦΡΕ ΣΕΝΤΟΝΙΑ
ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

Τα Παιδιά της Παλαιότητας (Π.Ε. Δημητριάδης, Μάριο Πλασκασοβίτης, Χριστίνα Παπαλίτσα, Επαμεινώνδας Καραΐσκος, Νούμερο Μπλε) σε αυτή την εμφάνιση συνέδραμαν οι σταθεροί από την εποχή των Κόρε. Ύδρο. συνεργάτες Paul Κοντός (σαξόφωνο, μαντολίνο, μπουζούκι) και Ρεντόνα Κόλλα (βιολί) και η εξαίρετη καλλιτέχνις, με έδρα (και) την Κέρκυρα, Demetria (πιάνα, mini-Korg και ντραμς σε δύο τραγούδια), με την παρουσία της τελευταίας να εξελίσσεται στην ελπιδοφόρα απαρχή μιας συνεργασίας μακροτέρας πνοής.

Το συγκρότημα συνόδευσε οδικώς από την Κέρκυρα το… σεσημασμένο δίδυμο «Παραγωγού»-Καρτωνά καθώς και ο θρυλικός κιθαρίστας των Κόρε. Ύδρο., Νίκος Βαρότσης (μαζί με την Demetria και εδώ), ενώ στο Gagarin παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ανούσιας Έντασης, Κωνσταντίνος Αμύγδαλος, τα γενέθλια του οποίου γιορτάστηκαν (όπως έπρεπε) στο αγαπημένο καμαρίνι.

Φωτογραφικό υλικό από την επίσημη φωτογράφο του συγκροτήματος, Βίλμα Κόκκα, μπορείτε να δείτε πατώντας τον… εύγλωττο τίτλο της παρακάτω εικόνας, με ανακατεύθυνση στη σελίδα των ΠτΠ στο facebook:

Και τώρα, ολόκληρο το live, από τις κάμερες του ράδΥο Κορέα!

Τα Παιδιά της Παλαιότητας στην Αισθηματική Αγωγή ΙΙ στο Gagarin

Αγαπητοί φίλοι,

Σας ενημερώνουμε ότι Τα Παιδιά της Παλαιότητας εορτάζουν την επέτειο 9 χρόνων από την ανακοίνωση διάλυσης των Κόρε. Ύδρο. με τη συμμετοχή τους στη 2η Αισθηματική Αγωγή, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 21 προς Κυριακή 22 Γενάρη, στο Gagarin 205. Το συγκρότημα θα κλείσει την εκδήλωση παρουσιάζοντας πρόγραμμα διάρκειας 45-50 λεπτών με επιτυχίες από ολόκληρη τη δισκογραφία του.

Οι πρόβες των ΠτΠ, που πραγματοποιήθηκαν σε δύο φάσεις στην Κέρκυρα, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την περασμένη Κυριακή, οπότε και ο Π.Ε. Δημητριάδης αποχαιρέτησε την πρώτη… φουρνιά (από δεξιά: Ρεντόνα, Χριστίνα, Μάριος, Νώντας, Τζένη, Αρθρούρος – Σπυρίδων), που αναχώρησε για την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η δεύτερη φουρνιά, προεξάρχοντος του Θανάση «Παραγωγού» Δανίλη, αναχωρεί για την Αθήνα αύριο Πέμπτη και η τρίτη, που περιλαμβάνει τον ίδιο και τα… πολυεργαλεία Paul Κοντό και Demetria, την Παρασκευή.

Αν δεν έχετε κλείσει ακόμα το εισιτήριό σας, μπορείτε να το κάνετε από εδώ.

Έκτακτο: Έσπασαν την πόρτα του σπιτιού του Παντελή! (και μπήκαν μέσα)

40 χρόνια στα σκαριά: Το ράδΥο Κορέα με ανακούφιση παρουσιάζει το 4ο βίντεο κλιπ από τον τελευταίο δίσκο των Παιδιών της Παλαιότητας, Ἐνθύμιον Νεανικῶν Συντροφιῶν, για το τραγούδι «Τα Πληγωμένα Μηνύματα Αναθεωρημένα (Το Αδυσώπητο Μοτίβο)».

Διαβάστε περισσότερα για την «Οδύσσεια» των γυρισμάτων, εδώ.

Τα ΠτΠ «εκτός πρίζας» για τα 30 χρόνια Μαγικό Μείγμα στην ΕΡΑ Κέρκυρας

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, Π.Ε. Δημητριάδης και Μάριο Πλασκασοβίτης βρέθηκαν στο προσφιλές τους στούντιο της ΕΡΑ Κέρκυρας στα Κανάλια, για να ηχογραφήσουν το ακουστικό set που είχαν ετοιμάσει με τη συνεπικουρία του θρυλικού κιθαρίστα των Κόρε. Ύδρο. Νίκου Βαρότση, της φερέλπιδος καλλιτέχνιδας Demetria (κρουστά) και του σταθερού… παρα-Παιδιού της Παλαιότητας, Paul Κοντού (μαντολίνο), ειδικά για την επετειακή εκπομπή για τα 30ά γενέθλια του Μαγικού Μείγματος του Σπύρου Χυτήρη.

Το set, που περιελάμβανε ένα τραγούδι από κάθε δίσκο των ΠτΠ (Μην Αναφέρεις την Αγάπη, Είχα τα Νιάτα του Κάποτε και Τα Απέραντα Θέρη μου) και ένα από τον πρώτο των Κόρε. Ύδρο. (Νύχτες χωρίς Εσένα), ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε από τον Γιώργο Χαρτζάβαλο και τον Χάρη Πανδή και παρουσιάστηκε στην επετειακή εκπομπή της 12ης Οκτωβρίου.

Το session απαθανάτισε με την κάμερά της η Γεωργία Στράτη.

Ακούστε την εκπομπή στο Mixcloud:

Δείτε «Τα Απέραντα Θέρη μου» στο YouTube:

Τα ΠτΠ στο project «Μάνος Λοΐζος – Μετά»

…που όλο τρίζει στο λαϊκό το καφενείο.

Ωδή στη Μυρσίνη που Έρχεται (2015)

Μετά από πρόσκληση των… πρώην, Μυρσίνης Λοΐζου και MINOS ΕΜΙ, τα Παιδιά της Παλαιότητας συμμετείχαν στο project «Μάνος Λοΐζος – Μετά»,
στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια από τον θάνατο του δημιουργού.

Το τραγούδι που επέλεξαν να ηχογραφήσουν για το άλμπουμ των διασκευών ήταν το «Το Λαϊκό το Καφενείο», από τον δίσκο του 1980 Για Μια Μέρα Ζωής. Ζητήθηκε και ένα συνοδευτικό του τραγουδιού βίντεο, το οποίο φιλοξενείται στο επίσημο κανάλι των ΠτΠ στο YouTube:

(Πατήστε «Παρακολούθηση σε YouTube» για να διαβάσετε την περιγραφή)

Τα ΠτΠ συμμετείχαν επίσης στη συναυλία για την παρουσίαση του project στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το πέρασμά τους από τη συγκεκριμένη σκηνή ήταν αυτό:

Ζωή σ’ εμάς…

Έρχεται η επικότερη παραγωγή στην ιστορία των ΠτΠ

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι, μετά την αίσια ολοκλήρωση του τρίτου και τελευταίου κύκλου των γυρισμάτων, το πολυαναμενόμενο βίντεο κλιπ για «Τα Πληγωμένα Μηνύματα Αναθεωρημένα (Το Αδυσώπητο Μοτίβο)» πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζουμε* ότι η επικότερη σχετική παραγωγή στην ιστορία των Παιδιών της Παλαιότητας ξεκίνησε να υλοποιείται στην Κέρκυρα τον Φεβρουάριο του 2020, όταν άρχισε να ψιθυρίζεται από καλά υποψιασμένο στόμα εντός του στενού κύκλου του συγκροτήματος η λέξη «πανδημία», με την ανακοίνωση του πρώτου, σκληρού (πλην όμως γλυκού) lockdown να τινάζει στον αέρα τα σχέδια για μετάβαση του επιτελείου σε εξωτική τοποθεσία της ηπειρωτικής Ελλάδας, προς συνέχιση και ολοκλήρωση των γυρισμάτων, γεγονός που τελικά κατέστη δυνατό με το… ξέφτισμα της πανδημίας, την περασμένη άνοιξη.

* Περισσότερα σχετικά με τους πρώτους δύο κύκλους των γυρισμάτων, εδώ.